Emballage- en Palletindustrie Vereniging

21 jan 2016

De week van de Circulaire economie van start!

Van 21 t/m 28 januari dompelt Nederland circulair! met anderen het Nederlands ondernemerslandschap onder met circulaire oplossingen en ideeën. Op www.circulairondernemen.nl staat allerlei informatie, maar vooral ook events en cases met betrekking tot Circulaire economie.

Circulairondernemen.nl is een intiatief van MVO Nederland, Circle Economy, De Groene Zaak, ClickNL Design, Het Groene Brein en RVO.nl. Samen met partners als het ministerie van IenM, TNO, Acceleratio en ICE-Amsterdam werken zij aan het realiseren van acceleratie naar een circulaire economie.

De circulaire economie is een thema waar de EPV en haar leden dagelijks mee bezig zijn. Alle EPV-leden zijn CoC-gecertificeerd. Hout is de meest verantwoorde en milieuvriendelijke grondstof voor verpakkingen die er bestaat. Het is eeuwig hernieuwbaar en raakt nooit op. Hout is sterk en flexibel, te repareren en vele malen te hergebruiken. En hout is ook in de eindfase een duurzame grondstof: het wordt gerecycled tot spaanplaat en houtsnippers of gebruikt voor energetische terugwinning. Kortom, houten verpakkingen passen perfect in een circulaire economie!